Zonnig Oosters soepje
Ook zo'n zin in de lente en weer toe aan een lekker gezond recept?
Probeer dit heerlijke recept eens uit!
Oosters soepje
- 4 cm gember
- 2 rode pepers
- 2 winterwortels
- 600 gr chinese kool of tauge
- 200 ml kokosmelk
- sojasaus (kikoman)
- bakje tuinkers
- 80 gr cashewnoten (ongezouten, ongebrand)
- boekweitnoedels of quinoa
- 2 liter groentenbouillon (bio bouillonblokjes)
- 2 stengels citroengras
- Kokosolie
Bereid de bouillon en kook vast water voor de noedels of quinoa. Schil de gember en snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de peen door de helft en snijd dunne plakjes. Snijd de Chinese kool grof.
Verhit de kokosolie in een soeppan met deksel en fruit de gember en de helft van de rode peper 1 minuut op laag vuur. Voeg de peen, kokosmelk, bouillon en wat sojasaus toe. Voeg de stengels citroengras toe (vantevoren even pletten met een mes) kook dit alles 10-12 minuten. Voeg in de laatste 3 minuten de kool en/of tauge toe en breng op smaak met peper en zout.
Knip ondertussen de tuinkers los en hak de cashewnoten grof.
Kook de boekweitnoedels of quinoa volgens de gebruiksaanwijzing op het pak en spoel af met koud water.
Verdeel de noedels of quinoa over de soepkommen. Schenk de soep erover. (eerst citroengras eruit halen)
Garneer met tuinkers, cashewnoten, en overige rode peper.
Eet smakelijk!